Harzen klubtur

Den årlige klubtur til Harzen er en tur med masser af klatring, masser af råhygge, masser af sjov og masser af en masse andre ting. Det er her nybegyndere lærer at klatre på klipper og alle de garvede kan få flere kilometer klippeklatring under neglene.

Vi finder ud af hvem der kan køre med hvem i færrest biler, nogen gange et puslespil hvis nogle kun kommer noget af tiden. Hver bil afregner selv transport, som regel ved hjemkomst. Vi kører som regel om formiddagen derned og hjemad når folk har fået nok.

Overnatning foregår i Bed & Bedfast, husk at tage euro med til det. Prisen ligger omkring 18-20 euro pr. ovetnatning. Der er morgenmad inkluderet. Vi kan lave en frokostpakke og tage med ud. Husk selv drikkedunke til vand, termokanden kan som regel også fyldes op om morgenen.

Om aftenen tager vi ud og spiser fint, så øv dig lidt i den vanskelige kunst at spise med kniv, gaffel og ske. Prisleje starter omkring 7 euro og op, dertil drikkevarer. På Bed & Breakfast'en kan man købe øl, vand og Feuerstein.

Tag alt det grej med du mener har mening, klubben har hjelme, reb og andet grej til de der intet har. Til nybegynderne kan det anbefales at få købt en sele, husk helst med 4 udstyrsløkker og godt brede, polstrede benløkker. Vi hjælper alle hinanden med at få klatret mest muligt.

 

Hele banden fra Harzen 2012. I baggrunden vores værter.

Kursus og teknik.

Det har længe været et ønske at få mere styr på sikringskurser og efterfølgende teknik træning, især af nye medlemmer.

Stefan Nauschütt vil fremover lave sikringskurser S1 og S2 hver den første onsdag i måneden.
Kontakt Stefan på 2162 00433.
Læs om indholdet af S1 og S2 her.

Niels-Jørgen vil efterfølgende lave træning, hvor man bl.a. lærer at bruge hele sin krop til at klatre med og ikke kun armene.
Vi gennemgår balance, fodteknik, greb typer, arme og ben som vægtstænger og mange andre gode tips og trix. Det foregår som en slags workshop hvor andre mere erfarne klatrere plejer at indskyde deres erfaringer.
Det er for alle klatrere, også 'gamle aber' og det er næsten med garanti at man får højnet sit klatreniveau ved at deltage.
Kontakt på 26195291 eller pr. mail.

Mød omklædt og opvarmet.

Viborg tur

Vi prøver at arrangere en tur til Bjerget i Viborg. Det er et kunstigt bjerg bygget af beton, der er masser af ruter fra 4 og op, alle ruter er boltede og med topsikringer, lige noget for begyndere der lige har fået S1 og S2 og mangler at få følelsen af klippe under neglene. For de garvede klatrere er der stadig ruter der ikke er klatret.

Kontakt, tilmelding: Niels-Jørgen njh@it.dk, 26 19 52 91 eller på RKK's fjæsbog.

Der aftales selv kørsel eller hør Niels-Jørgen, om han kender et tomt sæde. Betaling til Viborg Klatreklub skal ske inden, da du skal medbringe kvittering - prisen er 100 kr. Du kan se, hvordan du gør til venstre på denne side under "For medlemmer af Dansk Klatreklub".

Læs Viborg Højskoles side Center for Bjergsport.

Læs Viborg Klatre Klubs beskrivelse af bjerget bl.a. med mulighed for at se ruterne i detaljer, rutebeskrivelser og alternativer.

Rutebygnings kursus

Mangler du nye, udfordrende og spændende ruter i Ribe Klatreklub eller kunne du bare tænke dig at få en større viden om rutebygning, graduering, m.m., så arrangerer klubben gerne en rutebygger workshop. Vi kan gennemgå forskellige grebs typer, komme ind på balance, hånd / fod placering, vægudformning, sværhedsgrader, sikring og hvad vi ellers kan finde af emner.

Kontakt Niels-Jørgen for nærmere detaljer.