Historie bogen

 
     

Kristi Himmelfart til Harzen 2011

jun 01 2011

Det tager ca. 5 timer at køre de 500 km. (Det er en fordel at vælge Elbtunnel uden for Hamborgs myldretid). Transporten derned var meget fleksibel, da vi kører mange biler på forskellige tidspunkter, og der er altid plads til en til.

Thomas på vej op ad Schlafender löeweVi bor godt. (Jeg indstiller Günther og Dolores Knuth (+80) til Årets Crux). Vi spiser godt, og man føler sig som hjemme. Og så byder Altenau (byen vi bor i) både på Curry Wurst à la Imbiss og Sauerkraut à la carte.

Der er masser af gode single pitch ruter i Okertal, som vi plejer at bo tæt på. På de mest populære klipper var der - grundet ferien - af og til kø, men hvis man går 10 minutter kommer man op til fine klipper med god udsigt, og man har klippen for sig selv. I Okertal er der rigeligt til en uges koncentreret klatring.

Harzen er et ideelt sted at starte på klipper. Granitten er fast og god, og der er kun få løse sten. Ruterne er i den lette ende, selv om der også er meget svære ruter. Og så er det meget overskueligt og tilgængeligt.

Göethe har skrevet et digt om 'klippens næser' der snorker i vinden.Boltningen i Harzen er sparsom, så klatringen foregår primært med traditionel sikring og topanker (typisk med en ring med en enkelt borebolt). De fleste steder er det også muligt at etablere topreb fra oven. Marienwand har et perfekt slab til at teste traditionelle metoder første gang.

Schlafender Löwe - et must for alle Ribe klatrereTraditionen tro tog vi til et nyt område i Harzen. Denne gang blev det til den østlige del ved Schnarherklippen (”Snorkeklippen”), hvor Goethe har skrevet et digt om ”klippens næser”, der snorker i vinden. De to klippesøjler er nærmest skulpturelt sat ned i skoven. De måler ca. 30 m i højden og ca. 20 m i diameter og består af metertykke, pandekageformede granitblokke, der er lagt oven på hinanden. Klatringen der byder på onde slobes, balance, hand jams og blod på sten. Der er altid mulighed for at finde skygge pga. klippernes tårnene højde og form. Snorkeklippen er en tur værd i sig selv, med og uden klatring!

Harzen er en appetitvækker til sommerens klatring. Det er en hyggelig og social tur, hvor alle kan være med – store som små. Tak for det!

Ulrik Egern
Man møder også andre klatrere

Fra historiebogen

Liste

Historie bogen
N-J Hvidberg
19 8022 27-11-2013